Cătălin Predoiu: Faptul că Justiția nu a soluţionat încă dosarul Revoluţiei este un eșec

Catalin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consideră că nefinalizarea dosarului Revoluției, deși au trecut peste 30 de ani de atunci, este un eșec care îi face pe oameni să nu aibă încredere în capacitatea sistemului judiciar de a rezolva cauze complexe.

Faptul că, la 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, Justiţia nu a dezlegat încă dosarul Revoluţiei este fără îndoială un eşec. Care eşec a zdruncinat, într-adevăr, încrederea oamenilor în capacitatea Justiţiei de a rezolva mari dosare cu implicaţii atât de complexe. Există o singură soluţie şi anume aceea ca Justiţia să găsească rapid calea către Adevăr, indiferent care este acesta, şi să aplice exemplar legea”, a spus Cătălin Predoiu într-un interviu publicat în DIKE, suplimentul dedicat activității de Drept al ziarului Bursa.

În același interviu, ministrul Cătălin Predoiu spune care sunt plusurile şi minusurile Justiţiei, la 31 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, dar și despre vulnerabilitățile cu care se confruntă. De asemenea, ministrul vorbește despre stadiul în care se află proiectele de modificare a legilor justiţiei și despre priorităţile legislative în domeniul juridic ale viitorului Parlament.

Interviul integral poate fi citit aici.

1 COMENTARIU

  1. Interesant este ca justitia romaneasca exceleaza in esecuri. Coruptia revoltatoare din randurile judecatorilor si nu numai influenteaza negativ intreg procesul de democratizare al societatii romanesti. Se impune in mod imperios depolitizarea juridicului, iar indivizi de genul actualului ministru de resort nu isi au locul in functia de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here