Câte teste de coronavirus mai există în România

Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 și arată că mai avem 1200 de teste, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să mai sosească alte 3000. Până în prezent au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 29 sunt pozitive.

”În cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate.

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.

În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerului Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

Ca exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp.”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Precizările vin după ce, marți, viceprimarul Bucureștiului anunța că, dacă situația infecțiilor va continua în acest ritm și în zilele următoare, capitala nu va mai face față. El cere activarea stării de urgență.

Să se activeze starea de urgență. Bucureștiul, în 3 zile, nu mai face față, dacă creșterilor vor continua, cum au fost azi. Numărul de locuri în spitale vor fi depășite.”, a spus Aurelian Bădulescu, la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here