Caz incredibil: Un român cu coronavirus a venit cu avionul de la Madrid la București

Sursa: Pixabay

Un român în vârstă de 44 de ani s-a întors din Spania, cu un zbor de la Madrid, deși fusese diagnosticat cu infecție Covid-19. Potrivit informațiilor existente, bărbatul ar fi prezentat, pe timpul zborului spre Otopeni, simptome asociate bolii.

Acesta avea asupra lui chiar documentele medicale care atestau diagniosticul și recomandarera de a sta izolat la domicliu timp de 14 zile.

„Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat.

Omul a fost luat cu izoleta de pe Aeropotul Henri Coandă. Zeci de pasageri s-au aflat în avion alături de românul de 44 de ani, iar în Direcția de Sănătate Publică a demarat anchetă epidemiologică în cazul celorlalți pasageri din avion.

Spania se află în stare de urgență deja de câteva zile, iar ieșirile oamenilor din casă au fost strict raționalizate.

Autoritățile spaniole au confirmat existența a aproape 11.500 de cazuri și peste 500 de decese. Doar în ultimele 24 de oră au murit 167 de oameni.

Conform legilor din România, persoana riscă întocmirea unui dosar penal.

Alte cazuri de iresponsabili

Nu este primul caz de inconștiență criminală. În jur de 30 de persoane au fost infectate până acum de un fost șef adjunct al Poliției Capitalei, care a ascuns faptul că fusese în Israel, dar s-a îmbolnăvit imediat după ce a revenit în România.

La fel, în județul Hunedoara, o femeie, suspectă infecție cu Covid-19, ulterior confirmată, s-a prezentat în două spitale fără a spune în ce situație se află. Mai multe persoane, inclusiv cadre medicale, au fost infectate ca urmare a comportamentului respectivei femeii.

Și senatorul liberal, Vergil Chițac, și-a infectat mai mulți colegi de partid după ce a participat la ședințe și evenimente oficiale la întoarcerea dintr-o vizită externă. Tot în urma gestului său, premierul Ludovic Orban și alți miniștri au intrat în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here