Cazul fetei incendiate: Ministrul Justiției a demis conducerea Penitenciarului Drobeta

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a demis marți pe directorul și directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, ca urmare a evaluării care a dus la eliberarea condiționată din închisoare a lui Ion Turnagiu, criminalul în serie care a incendiat o adolescentă din Mehedinți.

Cătălin Predoiu a sesizat, de asemenea, Inspecția Judiciară pentru un control legat de eliberarea condiționată a deținutului Ion Turnagiu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Comunicatul Ministerului Justiției:

  1. Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  2. Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului – verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  3. Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.
  4. Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

Decizia definitivă de liberare condiționată în cazul lui Ion Turnagiu, condamnat la închisoare pe viață, a fost dată pe 10 mai 2019. El își începuse executarea pedepsei pe 27 noiembrie 1993. Executase aproape 26 de ani.

Tribunalul Mehedinți a admis ultima cerere făcută de acesta, după ce inițial Judecătoria Drobeta Turnu Severin o respinsese.

Tânăra este în stare critică și are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Între timp, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a demarat un control pentru a clarifica în ce mod a fost instrumentat dosarul în care tânăra a formulat acuzații de viol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here