Plenul Curții Constituționale a luat în discuție, duminică, contestaţiile formulate împotriva mai multor candidați la alegerile prezidenţiale și a decis să le respingă pe cele depuse împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Theodor Paleologu.

De asemenea, CCR a admis contestația lui Viorel Cataramă, a cărui candidatură fusese respinsă de BEC și a dispus înregistrarea acestuia în cursa pentru prezidențiale.

A admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat al Curții.

Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, se arată în comunicatul postat pe site-ul CCR.

Hotărârile sunt definitive și se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, se mai arată în același comunicat.

În urma acestor decizii, pe lista pentru alegerile prezidențiale se află 10 candidaţi: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Viorel Cataramă, Cătălin Ivan, Ramona Ioana Bruynseels și Alexandru Cumpănașu. În cazul ultimilor trei, luni este așteptată decizia BEC privind validarea candidaturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here