Ce a spus Djokovic pentru a scăpa de descalificare, după ce a lovit o arbitră

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie, în finalul primului set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, din optimile de finală ale turneului american.

La finalul unui game, sârbul a scos o minge din buzunar și a lovit-o cu racheta, trimițând-o spre marginea terenului într-un gest aparent de descărcare nervoasă, fără intenția de a lovi pe cineva. Mingea a lovit însă o arbitră de linie, care a căzut la pământ. 

Celebrul jurnalist Ben Rothenberg, de la New York Times, a dezvăluit ce le-a transmis Nole arbitrilor, înainte să fie descalificat. Sârbul a încercat să se apere şi să scape de o sancţiune drastică, însă fără rezultat.

Nu trebuie să ajungă la spital pentru ce s-a întâmplat. Veţi alege să mă descalificaţi? E vorba de cariera mea, la un Grand Slam, pe arena principală, le-a spus Djokovic oficialilor de la US Open, înainte să fie exclus din turneu.

Novak Djokovic, care spera să câştige la US Open al 18-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, va pierde toate punctele ATP câştigate la actuala ediţie a US Open, precum şi banii pe care îi avea asiguraţi pentru calificarea în optimi (250.000 de dolari).

Sârbul urmează să achite şi o amendă a cărei valoare urmează să fie stabilită ulterior, a anunţat Federaţia Americană de Tenis (USTA).

După acest incident, jucătorul în vârstă de 33 de ani, a refuzat de supărare conferinţa de presă, dar a revenit cu scuze într-un mesaj public:

Întreaga situație mă face să mă simt trist și gol. Am verificat dacă arbitrul este bine şi mi-au spus că, slavă Domnului, este bine. Îmi pare extrem de rău că i-am provocat un asemenea stres. A fost fără intenție. A fost greșit.

(…) În ce privește descalificarea, trebuie să privesc în interiorul meu şi să lucrez cu dezamăgirea mea, să transform toate acestea într-o lecţie în folosul dezvoltării şi evoluţiei mele ca jucător şi ca om. Îmi cer iertare organizatorilor turneului, (…) le sunt recunoscător echipei mele, familiei (…) şi, de asemenea, fanilor mei, care că mă susţin mereu. Vă mulţumesc şi îmi pare rău.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here