Ce a spus Rovana Plumb Parlamentului European despre declarația ei de avere

Rovana Plumb
Rovana Plumb Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Toți cei desemnați pentru un post de comisar european au trebuit să răspundă în scris la o serie de întrebări puse de comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Acesta a fost primul pas în procesul de evaluare a candidaturilor, a transmis PE printr-un comunicat de presă.

Chestionarul în cauză a cuprins două întrebări generale, despre competențe, imparțialitate și cooperarea cu Parlamentul. Restul au fost legate specificul fiecărui portofoliu.

Rovana Plumb a primit și ea aceste întrebări din partea Parlamentului European. Răspunsurile au fost postate în secțiunea paginii web a PE dedicate procesului de evaluare și validare a candidaților.

La întrebarea „Ce garanții de independență sunteți în măsură să oferiți Parlamentului European și cum ați proceda pentru a vă asigura că niciuna dintre activitățile dumneavoastră trecute, actuale sau viitoare nu pune sub semnul întrebării îndeplinirea sarcinilor dumneavoastră în cadrul Comisiei?” Rovana Plumb a răspuns:

Dacă voi fi confirmată în funcția de comisar, voi respecta pe deplin litera și spiritul tratatului, în special obligația de a acționa în interesul european și fără a primi nicio instrucțiune. De asemenea, voi onora Codul de conduită al membrilor Comisiei Europene și dispozițiile acestuia privind conflictele de interese.

Declarația mea de interese este completă și accesibilă publicului și o voi actualiza cu rapiditate în cazul în care va fi necesară vreo eventuală modificare. Ca deputată în Parlamentul European, mi-am îndeplinit toate obligațiile față de această instituție, inclusiv prin depunerea și actualizarea tuturor declarațiilor de interese financiare necesare. De asemenea, am respectat pe deplin litera și spiritul tratatelor UE, precum și obligația de a acționa în interesul european.

Rovana Plumb: Mă motivează construirea unei Europe puternice

Rovana Plumb a fost întrebată și ce o motivează să-și dorească un post de comisar european. Răspunsul ei a fost:

„Ceea ce mă motivează este construirea unei Europe puternice, unite și incluzive, fără diviziuni între nord și sud sau între vest și est, care pune un accent puternic pe egalitatea socială și pe echitate și are convingerea profundă că uniți suntem mai puternici. Aceste lucruri m-au motivat de-a lungul tuturor anilor în care am lucrat pentru integrarea țării mele în familia europeană și pentru promovarea intereselor generale ale Uniunii Europene. „

Restul întrebărilor și răspunsurilor, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here