Președintele rus Vladimir Putin a fost luat la întrebări miercuri, de o femeie din Sankt Petersburg, în legătură cu salariul său, într-un moment în care Rusia încearcă să-și revigoreze economia anemică, relatează AFP.

O femeie care afirmă că suferă de un handicap și are un edem cerebral l-a interpelat pe liderul de la Kremlin la finalul unei ceremonii comemorative în fosta capitală imperială rusă și l-a întrebat, dacă este posibil, după părerea lui, să trăiești în Rusia dintr-un venit lunar de 10.800 de ruble (în jur de 157 de euro).

Cred că este foarte dificil”, a afirmat Putin, al cărui salariu lunar depășește 770.000 de ruble (11.215 euro), potrivit informațiilor oficiale.

Venitul minim vital, respectiv suma considerată indispensabilă de autorități, este în prezent de circa 11.300 de ruble (164 de euro) pentru Sankt Petersburg.

Salariul dvs. atinge probabil 800.000 de ruble„, a spus femeia, întrebându-l pe președinte despre nivelul chiriilor, cumpărăturile zilnice sau prețuri, insinuând practic că șeful statului este străin de problemele cu care se confruntă persoanele defavorizate.

Președintele nu are salariul cel mai mare din țară”, a replicat Putin, înainte de a reaminti că pe viitor urmează să fie aplicate o serie de măsuri care vizează creșterea alocațiilor sociale și ameliorarea nivelului de viață al rușilor.

„Statul face tot ce este în măsură să facă”, a dat asigurări președintele rus.

Vladimir Putin a surprins în ianuarie propunând o reforma constituțională care a fost însoțită de demisia guvernului și de desemnarea unui nou prim-ministru, Mihail Misustin.

Ultimul s-a angajat, la momentul nominalizării, ca rușii să beneficieze de „schimbări reale în mai bine” și asta în condițiile în care economia rusă întâmpina dificultăți în a se redresa de la începutul crizei în 2014, provocată de sancțiunile economice occidentale și de căderea prețului petrolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here