Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și edilul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, sunt adesea comparați în spațiul public. Ziare.com a realizat o comparație a promisiunilor celor doi primari și a realizărilor în materie de transport în cele două orașe, diferite însă ca populație, bugete și fonduri europene atrase.

În 2017, Primăria Capitalei a avut un buget de circa 5 miliarde de lei. Anul următor, Consiliul General a aprobat bugetul în valoare de 5,7 miliarde de lei. În 2019, Primăria Municipiului București avea un buget în creștere, de 6,7 miliarde de lei, iar pentru 2020 a pregătit suma de aproape 10 miliarde de lei. În total, Gabriela Firea a avut pe mână în mandat aproape 25 de miliarde de lei.

Un ultimii patru ani, primarul Boc a avut la dispoziție aproape 6 miliarde de lei. În anul 2017, Consiliul Local a aprobat bugetul în valoare de 1,35 miliarde de lei. În 2018, bugetul a fost de circa 1,1 miliarde de lei. În 2019, Cluj-Napoca a avut 1,5 miliarde de lei, iar pentru anul următor a bugetat suma de 1,68 miliarde de lei.

Aproape de finalul mandatului, în ianuarie 2020, Firea anunța că Primăria Capitalei a atras, în ultimii trei ani, fonduri europene în valoare de 920 de milioane de euro, din care 360 de milioane de euro pentru finalizarea stației de epurare Glina, 213 milioane de euro pentru modernizarea a peste 200 de kilometri din rețeaua primară, 279 de milioane de euro pentru achiziția de tramvaie și autobuze electrice și 68 de milioane de euro pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată.

Cluj-Napoca a atras peste 400 de milioane de euro pentru proiecte derulate în exercițiul financiar 2014-2020, potrivit Radio România Internațional.


Diferența de locuitori

Județul Cluj are puțin peste 730.000 de locuitori, iar Cluj Napoca are aproximativ 350.000 de locuitori. Bucureștiul are o populație de 2,1 milioane, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Populația Capitalei este, însă, mai numeroasă, dacă includem chiriașii fără forme legale și studenții de la cămine. Potrivit actualului edil, în oraș ar locui circa patru milioane de persoane, aici incluzând și turiștii. În ceea ce privește numărul de autoturisme din orașe, dacă în Capitală sunt înmatriculate peste 1,4 milioane de mașini, în Cluj, numărul acestora trece ușor de 200.000.

Promisiuni de mandat

Emil Boc este, în prezent, la al patrulea mandat de primar al orașului Cluj-Napoca, după ce în 2004, 2008 și 2012 a câștigat bătăliile electorale. El a exercitat doar trei din aceste mandate pe deplin, demisionând în 2009 pentru a prelua funcția de premier.

După ce a câștigat fotoliul de primar al orașului Cluj-Napoca, în vara anului 2016, Emil Boc anunța că prioritățile mandatului sau sunt traficul, parcările, transportul public, dar și păstrarea orașului la nivel înalt, potrivit Monitorul de Cluj.

În materie de transport, Gabriela Firea promitea, în timpul campaniei electorale, „revoluție în materie de trafic în Capitală”. Ea spunea că va continua amenajările de parcări de tip park&ride și va realiza parcări de reședință. În plus, spunea că va institui un sistem de plată al parcării prin SMS și că va extinde numărul de intersecții incluse în sistemul de management al traficului din București (SMTB).

Realizări în transportul în comun
În privința modernizării transportului public, Primăria din Cluj a accesat fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro pentru autobuze, troleibuze și tramvaie, iar peste 40% din flota de transport în comun este electrică. În ultimii patru ani, flota de transport în comun are 41 de autobuze electrice, cumpărate din fonduri europene, 70 de troleibuze (20 de la bugetul local și 50 din fonduri europene), 75 de autobuze noi Mercedes tip Euro 6 și 19 autobuze noi Mercedes Setra pentru elevi. Transportul de autobuze școlare a fost implementat și extins la 14 trasee, iar în stațiile de autobuz au fost introduse 70 de panouri care afișează ora de sosire în stație. În plus, a fost lansată o aplicație pentru transportul în comun, iar costul unei călătorii se poate plăti contactless sau prin aplicația 24Pay. În plus, primăria din Cluj a introdus mai multe benzi speciale pentru transportul în comun.

Metroul și trenul metropolitan

În luna aprilie a acestui an, a fost semnat contractul pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan din Cluj. Contractul are o valoare de aproape 36 de milioane de lei. Linia de metrou ar urma să se construiască pe axa vest-est a zonei metropolitane: Gilau – Floresti Sud – cartierul Manastur – centrul orașului Cluj – Marasti. Cluj vrea să implementeze un tren metropolitan care va acoperi întregul coridor feroviar cuprins între halta Nadasel și stația Bontida, pe o lungime de aproximativ 43 de kilometri.

În București, primele mijloace noi de transport în comun din mandatul actualului edil au ajuns în 2018, făcând parte din contractul de 400 de autobuze fabricate de turcii de la Otokar, care trebuiau să ajungă în București până la finalul anului 2019. Ulterior, Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 130 de autobuze hibrid de la Mercedes-Benz. În luna martie a acestui an, PMB a semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Recent, autoritatea a vrut să cumpere 100 de tramvaie de la turcii de la Durmazlar, dar Astra Vagoane a contestat câștigătorul licitației, iar aceasta a fost suspendată.

Și Primăria Capitalei a introdus în 2017 o bandă unică pentru transportul în comun pentru autobuze, pe Șoseaua București-Ploiesti, dar nu a fost o idee bună pentru trafic, care s-a desfașurat cu dificultate la intrarea în București dinspre DN1. La o zi de la implementare, Firea a renunțat la banda unică din nordul Capitalei.

Metroul bucureștean și centura Capitalei sunt în administrarea Ministerului Transporturilor. În timpul mandatului, Firea a cerut de la mai mulți miniștri ca Centura orașului să treacă în administrarea PMB, argumentând că lucrările la construcția acesteia ar începe mult mai repede. Până acum, nici un minister nu a acceptat acest lucru.

Soluții pentru parcări și plata online

Și la capitolul parcări, Clujul are mai multe realizări. Orașul a pus pe lista mai multe spații noi pentru mașini, precum parkingul Negoiu-Mehedinti, cu 372 de locuri, Primăverii (376 de locuri) și Mogosoaia (294 de locuri). Parcarea poate fi plătită online prin aplicația ParkingPay, iar locurile de parcare libere sunt arătate în aplicația Cluj Parking.

Pentru București, încă de pe vremea când candida pentru funcția de Primar, Gabriela Firea susținea că va construi locul de parcare și parcări de tip park&ride pentru ca șoferii să își poată lăsa mașina la intrarea în oraș, pentru a evita aglomerația. Însă, abia în luna septembrie a anului trecut, Primăria anunța că au început lucrările la primul park&ride, cel din Pantelimon, un proiect în valoare de 21 de milioane de euro, care va pune la dispoziție 500 de locuri.

La începutul anului trecut, Primăria Capitalei a lansat sistemul de plată al parcării prin sms, dar șoferii erau nemulțumiți că nu puteau afla dacă există sau nu locuri libere în zonă.

Referitor la intersecțiile din sistemul de management al traficului, în urmă cu patru ani lipseau din sistem 280 de intersecții. De atunci până în prezent, doar 66 de intersecții au fost incluse, potrivit analizei pe care o face Gabriela Firea, într-un nou film de promovare din cadrul campaniei electorale.

1 COMENTARIU

  1. O jigodie corupta cum n-a vazut Bucurestiul de 100 de ani, cred ca nici in vremea fanariotilor nu a mai fost asa hotie ca in mandatul nemernicei de firea, duminica vreau sa aud ca se duce dracului, si ea si psd in Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here