Ce ipoteză are poliția indiană în cazul morții miliardarului rus Pavel Antov și a amicului său

Poliţia indiană anchetează morţile subite ale unui politician rus bogat, Pavel Antov, un presupus autor al unui mesaj care critica războiul rus din Ucraina, şi a altui bărbat cu care acesta călătorea, într-un hotel de lux, în estul Indiei, anunţă un reprezentant al poliţiei din statul indian Odisha, relatează AFP.

Trupul lui Pavel Antov, în vârstă de 65 de ani, deputat într-un parlament regional în Rusia, a fost descoperit într-o baltă de sânge, în faţa hotelului în care se afla în vacanţă împreună cu alţi trei ruşi, a anunţat poliţia indiană, potrivit News.ro.

El pare că a căzut de pe terasa hotelului.

Cu două zile mai înainte, al membru al grupului de turişti ruşi, Vladimir Bidenov, a fost găsit inconştient în acelaşi hotel, aparent victima unei crize cardiace, fără să poată fi reanimat.
Poliţia a vizionat toate imaginile înregistrate de camere de luat vederi şi a interogat personalul hotelului, în aşteptarea rapoartelor detaliate ale autopsiilor, însă nu a descoperit, până în prezent, niciun indiciu care să arate o omucidere.
”Toate unghirile posibile cu privire la decesele celor doi ruşi sunt verificate”, a declarat pentru AFP şeful poliţiei regionale, Rajesh Pandit. Criza cardiacă de la originea decesului lui Vladimir Bidenov pare că a fost cauzat de un abuz de alcool şi o posibilă supradoză de droguri, a declarat el.
În ceea ce-l priveşte pe Pavel Antov, ”el era probabil tulburat de moartea prietenului său şi s-a dus pe terasa hotelului, de unde a căzut şi a murit”, a mai declarat şeful poliţiei.
Pavel Antov şi prietenii săi au sosit la jumătatea lui decembrie în statul Odisha. Ei au vizitat diverse obiective turistice, după care au venit la hotel, la Rayagada, la începutul săptămânii trecute.
Doi ghizi turistici indieni care au însoţit grupul şi ceilalţi doi ruşi care făceau parte din grup au fost interogaţi.
Pavel Antov, un membru al Partidului Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin, era din 2018 deputat într-un Parlament regional situat la 150 de kilometri est de Moscova.
Înainte să intre în politică, el a înfiinţat întreprinderea Vladimirski Standart, în domeniul industriei alimentare, şi a fost clasat pe primul loc, în 2019, în clasamentul celor mai bogaţi deputaţi şi politicieni din Rusia al ediţiei ruse a revistei Forbes.
În iunie, presa rusă a publicat un mesaj de pe WhatsApp atribuit lui Pavel Antov, în care se arăta că bombardamentele ruse din Ucraina sunt acte de ”terorism”.

Antov a dezminţit, pe reţeaua rusă de socializare VK, că a scris acest mesaj şi a subliniat că susine ”operaţiunea militară specială”, expresia autorizată să desemneze Războiul rus din Ucraina al lui Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here