Ce pedeapsă poate primi Gigi Becali după atacul sexist la adresa Vioricăi Dăncilă

Gigi Becali nu va rămâne nepedepsit după derapajul sexist la adresa Vioricăi Dăncilă, a anunțat președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, potrivit digisport.ro. 

Pentru că este recidivist, fiind sancționat și în trecut de către CNCD, finanțatorul roș-albaștrilor riscă să primească cel puțin o amendă.

Totodată, ar putea fi aplicate trei categorii de sancțiuni, pentru o asemenea situație, mai scrie sursa citată. Pe lângă clasicul avertisment, Becali ar putea primi fie o amendă începând de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă este vorba de discriminarea unei persoane fizice. Sancțiunea este de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă este vorba de discriminarea unui grup de persoane sau o comunitate.

Gigi Becali a declarat, în urmă cu câteva zile, la ieșirea de la sediul DNA, că nu poate vota un președinte femeie.

Eu nu votez, eu n-am voie să votez. Păi ce să votez? Femeie? Am luat-o razna cu toţii? Mergem pe mirişte? Că face confruntare, domnule, cu Iohannis. Păi de ce eşti bărbat? Cum să faci confruntare cu o femeie? Ce idei poate să aibă o femeie? Eu spun ce spune Sfânta Scriptură, Hristos şi Sfântul Apostol Pavel. Femeia în funcţie de preşedinte nu are cum să fie”, a spus Becali.

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a reacționat după declarația lui Gigi Becali.

O să pun în discuția colegiului director oportunitatea unei autosesizări. Legat de declarație, mi-aduc aminte de Steinhardt în ‘Jurnalul fericirii’, care spunea că nu înțelege acei oameni care confundă religia cu prostia. Este adevărat că nu este la prima abatere (n.a. – Gigi Becali) și eu cred că societatea trebuie să reacționeze în primul rând și să ia poziție față de astfel de declarații. Nu este adevărat ce spune domnul Becali. Cu siguranță, se va lua în calcul faptul că domnul Becali nu este la prima declarație de acest fel. Până la urmă, eu nu am înțeles de ce domnul Becali a făcut astfel de declarație, pentru că dumnealui nu are dreptul la vot. Are o interdicție, de la condamnarea penală”, a spus Csaba Astalosz, citat de realitateasportiva.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here