Conferinta de presa organizata de ministrul sanatatii, in Bucuresti, 21 aprilie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Atragerea de fonduri europene, creşterea accesului la servicii medicale de bază, dar şi reforma managementului spitalelor şi al serviciilor de sănătate sunt trei priorităţi ale noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, informează Agerpres.

„Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi:

* Atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate; în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă am propus investiţii de 2,6 miliarde euro în infrastructura spitalicească;

* Creşterea accesului la servicii medicale de bază; în acest scop am prevăzut investiţii de 330 de milioane de euro în asistenţa prespitalicească: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate şi caravane medicale;

* Reforma managementului spitalelor şi al serviciilor de sănătate.

„Avem nevoie de oameni bine pregătiţi în funcţii de conducere. Competenţa în funcţii de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta vom continua concursurile la casele judeţe de asigurări de sănătate şi Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel, vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcţii de management în sistemul sanitar. Proiectele MS din următoarea perioadă se vor subscrie în principal acestor trei priorităţi”, a afirmat ministrul.

Potrivit acesteia, managementul „defectuos şi lipsa de coordonare” dintre diferite niveluri de asistenţă medicală au dus la situaţii precum transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor.

„Avem o şansă istorică de a remedia măcar o parte din aceste probleme în perioada următoare”, a spus noul ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here