Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând cu anul viitor, notează Agerpres.

Vicepremierul a precizat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă„, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista. 

1 COMENTARIU

  1. Intelegem , cu totii , foarte bine ,ca nu se vor face toate modificarile in acelasi timp . Intelegem si de ce totul trebuie planificat – in etape -ce vor deveni din ce in ce mai atragatoare si aducatoare de voturi spre finalul anului 2024 . Intelegem ca deja s-a inceput cu eliminarea pensiilor parlamentarilor ca masura ce aduce in fata natiei zicerea : Daca noi putem -puteti si voi cei ce detineti astfel de avantaje . Intelegem si strategia guvernamentala ce paseaza deciziile grele catre conducerile unor institutii de stat si deasemnea intelegem si cum este mai usor sa nu aloci fonduri spre a desfinta – forma inutila a vreunei institutii statale create artificial de vechile guvernari . Intelegem si cum se decupleza incet , incet , parte din cei ce cumva erau beneficiarii directi ai unor avantaje generate de catre entitati economice ale statului si care pe de alta parte erau platiti cu sume mari de bani nu datorita plusvalorii create in procesul muncii ci datorita alocarii acestor sume de catre stat .Intelegem ca urmeza si sa descoperiti mari fraude , ce tineau de evidentierea unor persoane ce nu isi exercitau efectiv munca si care primeau retributii in lipsa , intelegem si ca personalul calificat ce reprezenta statul in institutiile lui , primea mari sume de bani(asa numitele sporuri ) ce uneori erau aprope egale cu salariul net obtinut . Intelegem si cum multiple activitati erau dublate sau triplate prin crearea unor noi institutii de stat , institutii ce nu produceau nici un fel de plusvaloare . Intelegem si ca toate aceste lucruri erau cunoscute de cei care trebuiau sa le cunosca . Intelegem si ca ati pornit cu dreptul in demersurile facute .Cum intelegem toate acestea si multe altele , este posibil sa stim deja ca Romania si nu numai Romania nu are ce face , trebuie sa respecte toate conditiile deja semnate cu UE .O sansa unica ce se ofera acestei natii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here