Ce spune Marcel Vela despre scenariul unui val de migranți în România

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că migranţii nu au ca ţintă România, ţara noastră fiind de tranzit, ei dorind să ajungă în alte ţări, transmite News.ro.

El precizează că migranţii au o rută de a merge spre vestul Europei prin sudul României şi nu este nevoie neapărat să intre în ţara noastră. „La graniţă profesional suntem pregătiţi pentru tot ceea ce înseamnă frontiera de stat, pe fluxul de migranţi suntem pregătiţi, avem deja dublat numărul de locuri de cazare”, susţine Vela.

Marcel Vela a declarat joi, la finalul audierilor din comisiile parlamentare, că România şi-a dublat numărul de locuri de cazare pentru migranţi în cazul în care aceştia vor trece graniţa.  „La graniţă profesional suntem pregătiţi pentru tot ceea ce înseamnă frontiera de stat, pe fluxul de migranţi suntem pregătiţi, avem deja dublat numărul de locuri de cazare pentru cei care, să spunem, reuşesc totuşi să penetreze graniţa şi ei să poată fi triaţi, analizaţi”, a spus ministrul de Interne. 

„Migranţii nu au ţintă România. România este doar o ţară de tranzit, ei doresc să ajungă în alte părţi şi atunci, văzând că noi suntem foarte bine pregătiţi, să ştiţi că au o rută de a merge spre vestul Europei prin sudul României, nu neapărat să intre prin România, e drumul şi mai lung şi Poliţia de Frontieră la noi e la datorie, sunt oameni extraordinari care îşi fac datoria cu prisosinţă”, a adăugat Marcel Vela. 

Ministrul a mai afirmat că punctele slabe ale Poliţiei de Frontieră au fost pe încercările de contrabandă, şi nu pe migranţi. 

„Nu avem puncte slabe. Punctele slabe în general la Poliţia de Frontieră au fost pe încercările de contrabandă, nu pe migranţi. Cei care fac contrabandă au dotări, au resurse financiare, nu tranzitează România dintr-o parte în alta, fac încercări de a penetra frontiera de stat pe spaţii scurte pentru a-şi valorifica intenţiile lor infracţionale. Pe varianta migranţilor şi a unor, să spunem, trasee de a trece spre Europa de Vest Poliţia de Frontieră, Poliţia Naţională şi DIICOT sunt la înălţime”, a mai afirmat Vela.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here