Ce spune Mărmureanu despre cutremurul din Vrancea și riscul unor replici ale seismului

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, vineri, după seismul de 5.2 grade produs în zona Vrancea, că mişcarea tectonică a fost normală şi nu va genera replici, transmite News.ro.

Potrivit profesorului Gheorghe Mărumureanu, cutremurul care a măsurat 5. 2 grade, fiind resimţit în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Bucureşti, nu va genera replici, seismul fiind unul normal, deşi a avut o magnittudine mare. 

„A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două,  iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa.  Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat vineri profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Potrivit INFP, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5. 2 grade pe scara Richter s-a înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de km, fiind cel mai puternic cutremur produs în acest an în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here