Firmele deținute de Bogdan Chirieac și Iosif Buble au încasat, în urma ordonanței pentru presă, câte 100.000 de euro, conform datelor furnizate de Secretariatul General al Guvernului.


European Business Environment (Iosif Buble), companie care editează stiripesurse.ro, a încasat 440.289 de lei din bani publici în baza OUG 63/2020, privind organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.

De asemenea, Press Media Electronic (Bogdan Chirieac), care editează DC News, a încasat 480.627 de lei în baza aceleași ordonanțe.

În total, suma cheltuită de guvern pentru campaniile din presă a fost de 76 de milioane de lei.

Campionul absolut al banilor încasați de la guvern e trustul media fondat de Dan Voiculescu, cu 14,7 milioane de lei pentru Antena 1, Antena 3 și Radio Zu, subliniază G4Media. De remarcat că firma Antena TV Group SA, care a primit 9,3 milioane de lei, a fost condamnată penal pentru șantaj în 2017.

Următorul mare benficiar al sumelor guvernamentale este Kanal D (Dogan Media International SA) – cu 7,5 milioane de lei, în timp ce Pro TV a primit 3,4 milioane lei.

Romania TV (Ridzone Computers), televiziunea fondată de Sebastian Ghiță, fugit în Serbia, a primit 2 milioane de lei, iar trustul Digi24 a primit de la guvern 1,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here