Ce va mânca Liviu Dragnea de Crăciun și Revelion. Anunțul Administrației Penitenciarelor

Foto: Pixabay

Închisorile din România vor avea un meniu special de Crăciun și Revelion, cu preparate tradiționale. Este parte a eforturilor Administrației Penitenciarelor de a a îmbunătăți viețile deținuților. Toate penitenciarele din țară vor face această schimbare de meniu, inclusiv cele unde sunt închise VIP-uri precum Liviu Dragnea și Radu Mazăre. 

„Pe lângă susţinerea demersurilor de reintegrare socială cu tematică specifică, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului tradiţional. Astfel, conform prevederilor OMJ nr. 3147/2018 privind aprobarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc, complementar normei de bază, un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii.

Meniul festiv de Sărbători poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.” a transmis ANP printr-un comunicat, citat de Agerpres. 

Nu toți vor primi aceleași lucruri, ci mâncarea va fi adaptată în funcție de activitățile pe care le desfășoară deținuții, de considerente medicale și religioase. 

În plus, potrivit legii, cu ocazia sărbătorilor deţinuţii mai au dreptul să primească, în plus, încă un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.
78 de deținuți au primit, cu ocazia Crăciunului, darul libertății, deși temporar. Permisiile sunt cuprinse între 24 de ore şi 10 zile, a mai anunțat ANP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here