Ceaikovski, victimă în războiul ruso-ucrainean: Lucrările sale, scoase din programul Filarmonicii din Zagreb

Orchestra Filarmonicii din Zagreb a înlocuit în program lucrări de Ceaikovski cu cântece de cameră, în semn de solidaritate cu Ucraina, se arată în mesajul publicat pe site-ul instituţiei.

Din cauza noii situaţii din Ucraina, care afectează întreaga lume şi provoacă tulburări înspăimântătoare, Orchestra Filarmonicii din Zagreb, condusă de dirijorul David Runtz, îşi exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean şi, prin urmare, modifică programul concertului din această seară„, este mesajul de pe site-ul Filarmonicii.

L-am înlocuit pe Ceaikovski cu mai multe cântece de cameră, în semn de solidaritate cu Ucraina. Este o practică comună în lume în astfel de situaţii. Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski rămâne în repertoriu. Naţionalitatea nu va fi niciodată un motiv pentru a nu avea artişti în repertoriul nostru„, au scris reprezentanţii Filarmonicii pe Facebook.

Sectorul cultural este o victimă colaterală a invaziei ruse în Ucraina, mai multe instituţii prestigioase luând măsuri contra prezenţei în programul lor a artiştilor ruşi.

Și Royal Opera House din Londra a anunţat că a anulat reprezentaţii ale reputatului Balet de la Teatrul Bolşoi, prevăzute pentru această vară, iar Carnegie Hall nu-i va mai avea în program pe dirijorul Valeri Gherghiev şi pe pianistul Denis Matsuev, apropiaţi de Putin. De asemenea, Rusia nu va mai participa la Eurovision anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here