Cehii au sărbătorit măsurile de relaxare cu o uriașă petrecere organizată la Praga, la care au participat mii de oameni

Mii de cehi au luat parte la o mega-petrecere pentru spune adio coronavirusului, în ciuda faptului că Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia este departe de a se fi încheiat,  scrie BBC.

Mii de oameni au stat la o masă lungă de 500 de metri, la Praga, marți, într-o atmosferă de petrecere, fără să respecte normele de distanțare socială, ba chiar au încurajat apropierea unii de ceilalți și au împărțit mâncarea și băutura pe care le-au adus de acasă.

Organizatorul evenimentului spune că petrecerea a fost posibilă din cauza lipsei turiștilor într-un oraș care, de obicei, este o destinație preferată. Imaginile de la eveniment arată cum oamenii stau aproape unii de ceilalți la masă, beau bere și ascultă muzica unor trubaduri locali.

Vrem să sărbătorim finalul crizei coronavirus prin permiterea oamenilor să se întâlnească și să arate că nu le este frică să se întâlnească, că nu le este frică să ia un sendviș de la vecinul lor”, a spus Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului.

Unii dintre participanții la petrecere au spus că au descoperit evenimentul pe Facebook și s-au hotărât să vină pentru că li s-a părut interesant.

Republica Cehă este una dintre țările care au renunțat mai repede la restricții: săptămâna trecută, guvernul a permis adunările publice de până la 1000 de persoane, iar majoritatea spațiilor publice sunt deschise fără limitarea numărului de vizitatori.

Cehia a avut aproximativ 12.000 de infectări cu coronavirus, iar 349 de oameni au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here