Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată au un cămin și nu vor mai putea fi sacrificate

Sursa: Letea Wild Horses

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia au fost transferate la un adăpost din judeţul Ilfov, unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii.

”Astăzi, cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, judeţul Ilfov, aparţinând asociaţiei «ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE», asociaţie care le-a preluat în custodie. Preşedintele Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal că sunt respectate toate condiţiile de bunăstare şi protecţie a animalelor”, a transmis, vineri, ANSVSA, preluată de News.ro.

Potrivit sursei citate, înainte de a fi transferate, inspectorii sanitari veterinari s-au asigurat că animalele vor fi cazate într-un adăpost înregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate condiţiile necesare pentru asigurarea bunăstării acestora.

Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea şi descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operatiunile se desfăşoară cu respectarea normelor de bunăstare şi protecţie a animalelor.

”Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinar din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale. Pentru întreţinerea animalelor, asociaţia are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar”, a mai transmis ANSVSA.

Sursa citată a precizat că aceste animalele vor beneficia de condiţii de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârşitul vieţii şi nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De aseemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi, dar unele au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave. 

Cinci firme, dintre care trei din străinătate, şi-au manifestat interesul pentru ranfluarea navei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here