Cenușa lui Gandhi, furată în ziua când acesta ar fi împlinit 150 de ani

A2FP81 Rare studio photograph of Mahatma Gandhi taken in London England UK at the request of Lord Irwin 1931

Un memorial dedicat lui Mahatma Gandhi, din centrul Indiei, a fost vandalizat chiar în ziua când eroul luptei pentru independență ar fi împlinit 150 de ani. Făptașii au scris „trădător” este fotografiile fostului lider și chiar au furat un recipient în care se afla o parte din cenușa acestuia.

In MP, Gandhi's Mortal Remains Stolen, 'Anti-National' Written on Poster
sursa: thewire.in

Bărbatul care avea grijă de acel monument a spus că a deschis porțile de dimineață, tocmai că era ziua lui Gandhi. Când s-a întors seara, în jurul orei 23, a găsit locul distrus, a scris BBC.

Poliția anchetează cazul ca „prejudiciu la integrarea națională” și „tentativă de afectare a păcii”.

Mahatma Gandhi a fost ucis în ianuarie 1948 de un extremist hindus. Deși Gandhi era el însuși un hindus practicant și devodat, unii radicali îl consideră trădător deoarece a făcut apel la unitate cu musulmanii. Alții chiar îl acuză că a provocat divizarea coloniei britanice în India și Pakistan.

După moarte, Gandhi a fost incinerat iar mare parte din cenușă a fost aruncată în râu, conform tradiției hinduse. Dar, datorită celebrității lui, o parte din rămășițe au fost păstrate și trimise în jurul țării la diverse memoriale. Cel vandalizat acum era unul dintre cele mai vechi.

Mahatman Gandhi este considerat de mulți indieni drept „părintele națiunii”, datorită rezistenței sale non-violente față de colonialismul britanic și pentru promovarea independenței Indiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here