Charles Michel deplânge moartea ministrului ucrainean de interne: „Un mare prieten al UE”

Sursa: captură video

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a deplâns miercuri moartea ministrului de interne ucrainean Denis Monastîrski, despre care a spus că „a fost un mare prieten al Uniunii Europene”, transmit AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

”Suntem alături de durerea Ucrainei după tragicul accident de elicopter”, a scris Michel pe Twitter.

Un elicopter s-a prăbuşit miercuri dimineaţă la Brovarî, oraş cu 100.000 de locuitori situat în apropiere de Kiev. Printre cele 18 persoane decedate se aflau ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi secretarul de stat Iuri Lubkovici, precum şi trei copii. Fost avocat, Denis Monastîrski era ministru de interne din iulie 2021. În 2019 fusese ales deputat în Rada din partea partidului Sluha Narodu (Servitorul Poporului).

”Tragedie la Brovarî. Numărul victimelor a crescut. La 10:30 (08:30 GMT), 18 morţi, printre care 3 copii”, a indicat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

El a precizat că există 29 de răniţi, inclusiv 15 copii, dar că bilanţul ar putea creşte.

Nouă dintre persoanele decedate s-au aflat la bordul elicopterului, a declarat şeful poliţiei ucrainene, Ihor Klimenko.

Deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii elicopterului. Oficialităţile ucrainene nu au făcut nicio referire la vreun atac al forţelor ruse în zona căderii aparatului de zbor miercuri dimineaţă. Parchetul general ucrainean a anunţat că investighează incidentul şi că ia în considerare toate cauzele posibile.

”Din păcate, s-a întâmplat acest lucru cu un elicopter al serviciului pentru situaţii de urgenţă care îşi îndeplinea misiunile. Din păcate, cerul nu iartă greşelile, aşa cum spun piloţii, dar este într-adevăr prematur să vorbim despre cauze”, a spus Iuri Ihnat, purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene. El a adăugat că ancheta ar putea dura câteva săptămâni.

Elicopterul era un model francez Super Puma, care se află în dotarea tuturor agenţiilor de aplicare a legii din Ucraina.

VIDEO | Ministrul de Interne al Ucrainei și doi oficiali de top au murit. Elicopterul s-a prăbușit în drum spre un „punct fierbinte”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here