China bate cu pumnul în masă după victoria uluitoare a forțelor pro-democratice din Hong Kong. Mesajul provocator al diplomației chineze

sursa: Hong Kong Free Press / hongkongfp.hk

Hong Kongul „face parte din China” oricare va fi rezultatul alegerilor locale de duminică, a reamintit luni ministrul chinez de externe, Wang Yi, în timp ce scrutinul pare să indice o victorie detaşată a partizanilor democraţiei, notează Agerpres, care citează AFP.

„Nu sunt încă rezultatele definitive. Să aşteptăm rezultatele definitive”, a declarat Wang Yi în faţa presei la Tokyo înainte de a se întâlni cu prim-ministrul japonez, Shinzo Abe.

Formațiunile pro-democratice au repurtat o victorie „uluitoare”, în termenii folosiți de New York Times, la alegerile locale din Hong Kong, potrivit sondajelor.

E vorba obținerea a 216 locuri, din cele 452, un număr aproape dublu, având în vedere cele 124 deținute până la momentul scrutinului.

Reușita s-a datorat unei prezențe foarte mari la vot a segmentului de populație favorabil consolidării cadrului democratic, în ciuda presiunilor uriașe și a amenințărilor venite dinspre China, ca și a violențelor care au caracterizat protestele în ultima vreme.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here