China: Bilanţul zilnic al morţilor din cauza Covid-19 a scăzut cu 80%

Bilanţul zilnic al morţilor din cauza Covid-19 a scăzut cu aproape 80% de la începutul lui ianuarie, anunţă autorităţile chineze, un semn al faptului că ultimul val al epidemiei, care afectează China din decembrie, când a atins un vârf de aproximativ 60.000 de morţi pe lună, a început să scadă, relatează AFP, citată de News.ro.

Spitalele chineze au înregistrat luni 896 de morţi din cauza covid-19, o scădere cu 79% faţă de nivelul de la 4 ianuarie, a anunţat miercuri într-un comunicat Centrul chinez de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Numărul cazurilor grave din spitale a scăzut, de asemenea, cu 72%, de la 128.000 la 5 ianuarie, la 36.000 luni, potrivit CDC.

Această scădere a deceselor cauzate de noul coronavirus intervine după ce vârful valului epidemiei a fost atins la sfârşitul lui decembrie şi începutul lui ianuarie, potrivit guvernelor locale şi presei.

Însă autorităţile au avertizat ulterior cu privire la apariţia unui nou vârf al contaminării după Anul Nou lunar, care antrenează deplasări masive de oameni, susceptibile să răspândească virusul.

13.000 DE MORŢI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

După ce Beijingul şi-a abandonat în mod brusc politica ”zero covid”, în decembrie, în urma unor manifestaţii fără precedent, un val covid-19 a cuprins China.

Săptămâna trecută, CDC a anunţat că aproape 13.000 de persoane au murit din cauza covid-19 în perioada 13-19 ianuarie, după ce 60.000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus în spitale în mai puţin de o lună.

Unii analişti estimează că aceste date reprezintă doar o parte a bilanţului, având în vedere definiţia strâmtă pe care Beijingul o dă morţilor cauzate de covid-19 şi estimărilor oficiale potrivit cărora părţi întregi ale populaţiei au fost infectate.

 

Aproximativ 13.000 de decese asociate COVID-19, înregistrate în spitalele din China într-o săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here