China experimenta coronavirusurile încă din 2017, dezvăluie John Ratcliffe, fost director al Național Intelligence

Armata chineză a ordonat oamenilor de știință să experimenteze coronavirusurile în 2017, susține John Ratcliffe, fostul director al National Intelligence în Administrația Trump, scrie Newsweek.ro.

Ratcliffe susține că Guvernul chinez a ordonat oamenilor de știință să dezvolte noul coronavirus, respingând astfel concluziile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a declarat că nu există dovezi suficiente că noul coronavirus ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan, de unde s-ar fi răspândit înainte de decembrie 2019.

Ceea ce a spus OMS este o minciună”, a declarat Ratcliffe pentru Fox News, adăugând că multe din informațiile ce li s-au prezentat, lui și fostului secretar de stat, Mike Pompeo, aratau că armata chineză a ordonat oamenilor de știință de la Institutul de virologie din Wuhan să experimenteze coronavirusurile încă din 2017.

Unii dintre acești viruși erau 96,2% similari din punct de vedere genetic cu virusul actual ce provoacă boala COVID-19. Unii dintre oamenii de știință care au lucrat cu aceste coronavirusuri similare s-au îmbolnăvit cu simptome asemănătoare COVID în toamna anului 2019″, a declarat Ratcliffe.

Acesta a acuzat echipa OMS care a vizitat China timp de două săptămâni că a vorbit doar cu oamenii de știință și medicii selectați de Partidul Comunist Chinez și sub supravegherea acestora.

Dacă a fost un virus natural, așa cum a sugerat OMS, dacă acesta este cazul și nimeni nu a fost vinovat, de ce oficialii chinezi suprimă și fac să tacă doctorii, oamenii de știință și jurnaliștii care scriu  despre asta?„, a subliniat Ratcliffe.

Dacă nimeni nu ar fi vinovat, de ce ar împiedica oficialii chinezi să vină la Wuhan cei mai buni oameni de știință și medici din lume?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here