Cindy McCain, văduva republicanului John McCain, numită de Joe Biden la conducerea Programului Alimentar Mondial (PAM)

Diplomatul american Cindy McCain va prelua conducerea Programului Alimentar Mondial (PAM), a anunţat joi agenţia ONU care ajută milioane de persoane din zone afectate de dezastre naturale sau conflicte armate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cindy McCain, în vârstă de 68 de ani, este actuala reprezentantă a ţării sale la agenţii ONU în capitala Italiei, plasată în această funcţie de preşedintele Joe Biden. Ea îl va înlocui în aprilie pe compatriotul ei David Beasley.

„Drumul care ne aşteaptă este descurajant şi foametea creşte” în întreaga lume, a afirmat Cindy McCain într-un comunicat.

Din 1992, diferiţii directori executivi ai PAM care s-au succedat la conducerea agenţiei ONU sunt americani.

Cindy McCain, „o apărătoare a drepturilor omului, a dat de multă vreme voce celor în nevoie prin activitatea sa umanitară şi filantropică”, au declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres şi directorul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), QU Dongyu.

Moştenitoarea companiei Hensley Beverage din oraşul Phoenix, Cindy McCain este văduva lui John McCain, candidat la preşedinţie în 2008 şi personalitate republicană a Senatului SUA. El a decedat în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here