Cine este Alvin Bragg, procurorul lui Trump: Educat la Harvard. În tinerețe, a văzut arma îndreptată spre el de șase ori, pistolul la tâmplă și cuțitul la gât

Sursa: www.alvinbragg.com

Alvin Bragg, procurorul districtului Manhattan, care l-a inculpat pe Donald Trump, nu este străin de amenințări. Crescut în Harlem în anii ’80, a avut arma îndreptată către el de șase ori, de trei ori de către polițiști. I s-a pus un cuțit la gât și o armă semi-automată la cap. Cele mai recente amenințări sunt de natură politică, notează The Economist.

Explicând contextul în care a procurorul Bragg a luat decizia, revista britanică reamintește faptul că fostul președinte este acuzat că a plătit 130.000 de dolari pentru a se asigura de tăcerea lui Stormy Daniels, o starletă porno care susține că avusese o aventură cu Trump. El și-ar fi falsificat declarațiile privind banii, o contravenție conform legii din New York. Această acțiune devine o infracțiune când există intenția de a comite sau ascunde o altă infracțiune. În acest caz, a doua infracțiune ar fi putut fi acceptarea unei contribuții ilegale și nedeclarate de campanie sub forma unei plăți de tăcere. Investigația condusă de Alvin Bragg i-a înfuriat pe susținătorii lui Trump.

Dar cine este procurorul din districtul Manhattan și ce l-a determinat să urmărească acest caz?

În urma avertismentului lui Trump, de pe 24 martie, că ar urma „moarte și distrugere” dacă ar fi pus sub acuzare, biroul procurorului a primit apeluri și e-mail-uri amenințătoare și a fost confruntat cu amenințări cu bombe (false).

Potrivit The Economist, Bragg a primit o scrisoare care conținea o amenințare cu moartea și un praf suspect. Trump a folosit, poate, chiar un limbaj mai inflamator decât cel folosit înainte de insurecția de la Capitoliu din ianuarie 2021. Poliția a ridicat bariere în jurul tribunalului, care găzduiește și biroul procurorului, pregătindu-se pentru proteste. Securitatea a fost întărită.

Alvin Bragg, un procuror de carieră educat la Harvard, care a lucrat la nivelul statului și federal, a fost ales primul procuror afro-american din Manhattan în 2021, după o primară bine disputată. El predă școala duminicală la biserica sa. A promis reforma justiției penale și să facă biroul său un „lider progresist”. Dar până când a preluat funcția, în ianuarie 2022, locuitorii din New York erau îngrijorați de creșterea criminalității violente. Planul său de a nu urmări anumite infracțiuni, cum ar fi călătoria fără bilet și prostituția, a fost controversat.

În culisele Vulkan, fabrica de arme digitale pentru serviciile secrete rusești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here