Cine este Nelu Tătaru, noul ministru propus la Sănătate

Foto: INQUAM/Octav Ganea

„Pentru funcția de ministru al Sănătății îi voi propune președintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Face parte din echipa de la MS. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei împotriva coronavirus. L-am sunat și l-am informat privitor la intenția mea de a-l propune ca ministru al Sănătății”, a declarat, joi dimineață, premierul Ludovic Orban, după ce a confirmat demisia lui Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății.

La ora la care Orban făcea anunțul public, Nelu Tătaru se afla la Suceava, unde lua pulsul situației, care în ultimele zile a devenit una explozivă. Pe fondul unui amestec de management prost, lipsuri și absența unor proceduri la spitalul județean a devenit cel mai puternic focar de coronavirus din România.

Dar cine este nou ministru al Sănătății, propus de Ludovic Orban președintelui Klaus Iohannis.

De la debutul infecțiilor cu Covid-19 în România, Nelu Tătaru a fost unul dintre principalii comunicatori oficiali pe această temă și s-a ocupat în mod direct de coordonarea eforturilor guvernamentale de contracarare a răspândirii coronavirusului.

  • Declarația de avere – AICI

Nelu Tătaru are 47 de ani, este de profesie medic chirurg și doctor în științe medicale. A fost manager al Spitalului Huși, iar în prezent este secretar de stat în Ministerul sănătății.

Ca membru PNL, a avut un mandat de senator de Vaslui, în perioada 2012-2016 și a condus o perioadă filiala Huși a PNL. În 2016, a candidat la funcția de primar al municipiului Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here