Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, a anunțat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, că parlamentarii social-democrați nu vor vota un guvern PNL. Însă, PSD va vota un guvern care va fi condus de unul dintre miniștrii PNL, Nicolae Ciucă, cel care nu este membru de partid.

Liderul social-democrat a fost întrebat la TVR 1 dacă PSD este dispus să voteze un guvern tehnocrat propus de preşedintele Klaus Iohannis, care să fie condus de Nicolae Ciucă sau Cătălin Predoiu, ministrul interimar al Justiţiei.

Nu ştiu. E o discuţie pe care o să o am cu colegii. Dacă se vine cu propunerea să fie iarăşi un guvern minoritar numai PNL, am o mare reţinere de a vota vreodată un guvern minoritar. (…) Şi eu şi Victor Ponta am propus un tehnocrat, un specialist prim-ministru, dar ce nu am mai apucat să spunem, pentru că nu am fost luaţi în serios, cu toate că aveam o majoritate parlamentară şi în spiritul Constituţiei aşa ar fi trebuit, noi nu impuneam un ministru în acel guvern. Eu îl stimez pe generalul Ciucă, e un specialist. Dacă nu vine cu niciun membru PNL, e posibilitatea ca noi să îl votăm. Dacă vine cu membri PNL, ce facem, pitim PNL în spatele lui Ciucă? Nu avem nicio problemă să fie tehnocrați puri.”, a declarat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here