Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, joi, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului, anunță Agerpres. Raluca Turcan este propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru a ocupa funcția de viceprim-ministru în următorul Guvern.

În vârstă de 43 de ani, Raluca Turcan este liderul deputaților PNL și se află în Parlament încă din 2004 când a intrat pe un loc al liberalilor, dar a trecut apoi la PDL, fiind una din fondatoarele Partidul Liberal Democrat care s-a rupt din PNL și a fuzionat cu PD. Ulterior a revenit în PNL odată cu fuziunea dintre cele două formațiuni.

A fost președintele interimar al PNL din 21 decembrie 2016, în urma demisiei Alinei Gorghiu, până pe 17 iunie 2017.

Economist și specialist în comunicare și relații publice, a contribuit la creșterea PNL-ului, făcând parte din echipa lui Theodor Stolojan, în perioada în care acesta a ocupat funcția de președinte al Partidului Național Liberal. 

Între anii 1996 – 1999 a urmat Institutul Pușkin la Moscova, Rusia, diplomă în rusă comercială. A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, de unde a obținut o diplomă în economie.

În același an, 1999, a absolvit SNSPA București – masterand în Comunicare și Relații Publice. A urmat, între 4 aprilie 2011 și 22 aprilie 2011, cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale: Securitate și Bună Guvernare, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare.

CV-ul integral al Ralucăi Turcan poate fi citit aici

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here