Ciolacu îl amenință pe Iohannis cu sesizarea CCR dacă îl va propune premier tot pe Orban. PSD și Pro România au un „plan comun”

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că ia în calcul sesizarea CCR în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

„Am luat act din presă de autopropunerea domnului Orban din nou de a fi prim ministru. După ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură nu ştiu cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi prim ministru, vom vedea, nu sunt specialist în Constituţie, dar vom cere lămuriri până să ajungem la un vot în Parlament. Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere a ordonanţelor date noaptea fără avize şi a încălcării Constituţiei. Domnul Ludovic Orban ar trebui să respecte Parlamentul şi legile ţării şi mai ales Constituţia”, a declarat Marcel Colacu, joi, la finalul consultărilor dintre PSD şi președintele Iohannis.

Acesta a precizat că, după ce l-a propus pe Remus Pricopie pentru funcţia de prim ministru, PSD aşteaptă decizia lui Klaus Iohannis.

„Momentan, decizia aparţine preşedintelui României. Preşedintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă ia în calcul o sesizare a CCR în situaţia în care preşedintele îl va propune premier tot pe Ludovic Orban, preşedintele interimar al PSD a răspuns afirmativ.

„Aşteptăm decizia preşedintelui României şi o să venim cu decizia PSD, am convocat deja colegii mei de partid luni, într-o şedinţă”, a spus el

Acesta a precizat că PSD are un „plan comun” cu Pro România.

Ciolacu a spus că PSD este de acord „cu orice variantă” în ceea ce priveşte organizarea alegerilor, dar „respectând legea şi Constituţia României”.

Ciolacu a afirmat că este „corect şi constituţional” ca legislaţia electorală să fie schimbată în perspectiva alegerilor din 2024.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here