Ciolacu: Nu cred că e o catastrofă să avem şi alegeri anticipate

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Timişoara, că Partidul Social Democrat nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL şi că nu e o catastrofă, dacă, după 30 de ani, în România vor avea loc alegeri anticipate, transmite News.ro.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Trebuie să îţi asumi şi consecinţele. Nu cred că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid. Ne interesează soarta românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD a mai adăugat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.
În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, Ciolacu a declarat că deja negociază cu parlamentarii pentru susţinerea acesteia.
”Deja noi negociem cu mai multi parlamentari, cu alta formatiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Alegerile anticipate nu pot fi facute in Romania decit respectind decizia CCR ce ne arata si ea , foarte clar si la obiect ,nevoia unei decizii unanime a intregului spectru politic parlamentar si a presedintelui tarii cerinta invocata de nevoia de loialitate intre institutiile statului Roman si intre alesii neamului .Cum nu exista solutie pentru a declansa alegeri anticipate si cum nicicind presedintele tarii nu va oferi sansa de a forma un nou guvern PSD -ului , motiunea de cenzura nu isi gaseste sensul .Probabil in ziua motiunii -depusa de PSD -nu va exista cvorum de sedinta si motiunea va fi astfel respinsa .Este un simplu joc de imagine si atit .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here