Ciolacu: „Nu moare România câteva luni în această structură a Parlamentului”. Ce spune despre majoritatea PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că nu este oportună campania electorală, având în vedere trendul ascendent de infectări şi a solicitat să nu se intre acum în campanie şi să nu aibă loc alegerile parlamentare. ”Nu moare România încă câteva luni în această structură a Parlamentului”, a afirmat Ciolacu, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la B1 TV, că este o premieră ca Opoziţia să fie acuzată că sabotează puterea prin Parlament.

“E cred că pentru prima oară, e o premieră când acuzi Opoziţia că sabotează puterea prin Parlament. Repet, PSD în acest moment, după cum ştiţi, este o minoritate în Parlament”, a afirmat preşedintele PSD.

Atunci când moderatorul i-a spus că liberalii îi acuză pe social-democraţi că ei controlează anumite majorităţi, în anumite momente în Parlament, Marcel Ciolacu a răspuns: “Nu. Sunt grupuri parlamentare, grupul minorităţilor, grupul UDMR, grupul PMP, care sunt cu ei la guvernare. Am văzut şi eu liderii PMP cum înjură actualul guvern şi spun că nu gestionează bine, dar ei sunt împreună la guvernare. (…) De exemplu, a fost amendamentul la legea – ştiţi că prima oară s-a venit în Parlament cu un proiect de lege semnat de către mine cu 75% şomajul tehnic să fie suportat de stat, noi punând o condiţie pe care am regăsit-o şi în legislaţia europeană, în Spania, în Germania, în Italia, beneficiai de acei 75%, dar şi cu obligativitatea că pe această perioadă, cât timp beneficiezi de cei 75%, să nu fie nimeni trimis în şomaj. Acel amendament a fost votat de către toate grupurile şi iniţiativa noastră, a Partidului Social Democrat, a fost votată în Parlament de către toată lumea şi pe urmă a fost atacată la CCR de către Guvern din cauza acestui amendament pus de către noi, că dacă beneficiezi de un ajutor la stat, atunci trebuie să fii corect şi tu faţă de angajaţii tăi şi să nu trimiţi pe nimeni în şomaj”.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că această campanie nu este oportună în acest moment, având în vedere trendul ascendent de infectări.

“Noi suntem în prag de alegeri electorale, în plină campanie electorală şi în plină pandemie. Categoric, această campanie electorală nu este oportună în acest moment, în ceea ce priveşte trendul ascendent de infectări şi îngrijorător. Am solicitat, totuşi, să nu intrăm în campanie electorală şi să nu ţinem acum alegeri. Dacă va exista acel vaccin pe care îl invocă domnul Orban, să vaccinăm întâi populaţia şi pe urmă mergem cu toţii safe la alegeri. (…) Nu moare România încă câteva luni în această structură a Parlamentului şi ni s-a părut mai oportun să facă acest lucru”, a mai declarat liderul PSD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here