Cioloș: „USR-Plus este acum o forţă politică matură”

Inquam Photos/George Călin

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat duminică, după închiderea urnelor, că alianţa a demonstrat că este o forţă politică matură, care poate rezista şi poate creşte în competiţiile cu vechile partide.

El a menţionat că Alianţa USR PLUS este pregătită să poarte negocieri în vederea guvernării, dar a exclus o colaborare cu PSD.

„Putem totuşi trage câteva concluzii cu rezultatele pe care le avem. USR-Plus este acum o forţă politică matură, care a dovedit că poate rezista şi că poate creşte într-o competiţie directă cu vechile partide. Vom avea în Parlament o echipă solidă de deputaţi şi senatori, foarte probabil un număr dublu faţă de cel pe care l-am avut până acum mulţumită votului dumneavoastră. Dacă datele pe care le avem acum vor confirma numărătoarea voturilor finală e clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid să formeze singur guvernul, deci vom avea de0a face cu un guvern de coaliţie”, copreşedintele USR-PLUS.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare de duminică urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are,30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll-ului CURS-AVANGARDE prezentat duminică seară de Antena 3, pe baza datelor centralizate până la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here