Cîţu, despre companiile de stat: Dividendele se duc în bonusuri pentru manageri, excursii, team building-uri în America Latină

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Florin Cîţu afirmă că în multe companii de stat sumele considerate dividende erau folosite pentru acordarea de bonusuri „nemeritate” connducerilor acelor companii sau pentru excursii în ţări exotice. El menţionează că aceste companii nu sunt private de posibilitatea de a face investiţii în condiţiile în care dividendele se constituie venituri la bugetul de stat, transmite News.ro.

Premierul Florin Cîţu consideră că „nu este o surpriză” faptul că dividendele marilor companii de stat vor merge la buget, el spunând că aceşti bani erau folosiţi pentru bonusuri sau excursii în ţări exotice.
„Banii de investiţii rămân. Ceea ce vorbim noi, aceste dividende, sunt după ce ne uităm la ceea ce se întâmplă cu banii de investiţii. M-am uitat la banii de investiţii în aceste companii de stat şi mulţi dintre aceşti bani rămân acolo. Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu aceste dividende, de fiecare dată, se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team building-uri în America Latină şi aşa mai departe. La mai multe companii de stat”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

El a menţionat că sumele considerate dividende care ajung la buget de la companiile se stat nu afectează planurile de investiţii pe care acestea vor să le facă, „la niciuna dintre ele”, dar afectează „bonusurile nemeritate” sau excursiile „prin ţări exotice”.
Premierul a explicat că şi anul trecut managerii unor companii de stat i-au comunicat că vor face investiţii pe care nu le-au realizat.
Cîţu a estimat că două miliarde de lei din dividende de la companiile de stat vor intra la buget în acest an.

1 COMENTARIU

  1. Normalitatea ne arata obligatia guvernamentala de a elimina posibile scurgeri de bani directionate catre protejatii decizionali . Cheltuilelie inutile sau utile doar unor decidenti , uneori sustinuti si politic ,trebuie sa inceteze dealtfel ca si pastrarea acelor entitati de stat privilegiate ce nu isi justifica existenta .Companiile de stat nu mai trebuiesc recapitalizate .Ele pot fi ajutate de catre guvern doar in masura in care planul de restructurare este producator de plusvaloare .Trebuie interzisa cu desavirsire cheltuirea banilor alocati reorganizarii pe salarii sau pe orisice altceva ce devine consum si nu productie . Companiile ce nu se incadreaza in aceasta paradigma economica trebuiesc privatizate-vindute catre investitori romani sau din UE.Asteptam de la actuala guvernare sa prezinte public solutii . .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here