Cîţu, despre moţiunea de cenzură: „De mâine toate scenariile sunt pe masă”. Avertisment transmis liberalilor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a precizat, luni, că parlamentarii PNL vor participa marţi la plenul reunit unde va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură, însă nu o vor vota, decizia fiind luată în BEx. El a adăugat, întrebat care este planul în caz că moţiunea va trece, că toate scenariile sunt pe masă. „Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, ministrul Transporturilor incompetent. Dar Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă”, a mai spus liderul liberalilor.

„Parlamentarii PNL vor participa la moţiuena de mâine dar nu vor vota. Aceasta e decizia luată azi în BEx. Celelalte discuţii au fost politice referitoare la strategia noastră în perioada următoare. PNL va avea întotdeauna o propunere de premier. Va fi o decizie a Biroului Politic. Consiliul Naţional a luat decizii şi ştiţi că preşedintele partidului este propunerea de premier. (…) Avem nişte partide iresponsabile care aruncă România în haos. Eu vă spun că PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă, mai puţin o colaborare a PNL cu USR. Nominalizarea e decizia domnului preşedinte Klaus Iohannis”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei BEx al PNL de luni.

Chestionat dacă admite că va trece moţiunea de cenzură şi care va fi planul şi dacă va fi o altă propunere de premier, Cîţu a răspuns: „De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă viu uita către această nouă coaliţie condusă de PSD-USR-AUR dacă au plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul şi să se uite cum rămâne ţara în haos. Dar repet după moţiunea de mâine toată sunt valabile. Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR”.

El a mai spus că nu crede că există vreun parlamentar liberal care să voteze o moţiune, însă dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vor fi decizii şi discuţii în BPN al PNL referitor la o posibilă excludere din partid.

Întrebat dacă are emoţii cu privire la moţiunea de cenzură, premierul a replicat: „Emoţiile nu trebuie să le am eu. Ar trebui să se gândească cei din coaliţia iresponsabilă. Românii ar trebui să fie speriaţi că, din păcate, aceşti oameni vor să lase România fără Guvern într-o perioadă în care e nevoie de luare de decizii. Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, incompetent ministrul Transporturilor. Deci, cei de la USR-PLUS vor vota împotriva lor, pentru că au deţinut aceste portofolii. Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă. Mie asta îmi arată că am fost foarte indulgent şi trebuia să îi dau afară mai repede, dacă ei spun că n-au fost buni la guvernare. Repet, orice scenariu după ziua de mâine este pe masă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here