Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că nu doreşte să mai avem un lockdown total, că-şi doreşte ca economia să fie deschisă – atât cât se poate în condiţii de pandemie, lucru pe care România l-a reuşit până acum. Cîţu afirmă că e nevoie de o economie sănătăasă, dar este nevoie şi de oameni sănătăşi pentru a avea o economie puternică.

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa „Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”.

„Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate (…) Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a afirmat Cîţu.

Premierul a explicat că sunt două lcururile pe care le-a făcut statul anul trecut: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze.

„Este foarte important să avem companii sănătoase (…) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (…) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (…) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.  

Florin Cîţu afirmă că „este momentul să facem tranziţia, rapid, către o economie modernă”.

Premierul afirmă că, fără economie puternică, care să fie competitivă în UE şi la nivel global, „restul reprezintă promisiuni populiste”.

„Tot ce facem noi prin actul de guvernare trebuie să  aibă ca resultat o economie puternică, competitivă, care să stea pe picioarele ei şi să nu mai avem acea atidudine de a aştepta să vină investitorii la noi. Nu. Trebuie să intrăm în terenul de joc să atragem investiţii”, a mai declarat premierul.

Referindu-se la evaluarea Agenţiei de rating Standard & Poor’s Standard, Cîţu a afirmat că nu s-a mai întâmplat atât de repede o modificare de perspectivă, ceea ce arată, nu numai că ceea ce s-a făcut până acum este bun, dar şi că „ceea ce am pus pe hârtie a fost credibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here