Cîțu, reacție la legea dublării alocațiilor: Dacă va fi promulgată, trebuie să găsim resurse

Inquam Photos / Octav Ganea

Dacă legea privind dublarea alocațiilor va fi promulgată trebuie să găsim resurse să ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar de 3,59% din PIB anul următor, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, potrivit Agerpres. Orice depăşire a ţintei înseamnă costuri mai mari pentru România şi ocolirea ţării de către investitorii străini, a mai spus acesta.

„Colegii mei parlamentari trebuie să înţeleagă faptul că nu se răzbună pe mine, pe Florin Cîţu. Ei se răzbună pe români. Orice depăşire a deficitului bugetar înseamnă costuri de finanţare mai mari pentru România şi ocolirea României de către investitorii străini”, a precizat Florin Cîţu.

Potrivit şefului de la Finanţe, în eventualitatea dublării alocaţiilor pentru copii, pentru încadrarea în ţinta de deficit trebuie fie reduse cheltuielile fie majorate veniturile.

„Deficitul nu va fi depăşit. Trebuie găsite soluţii să rămână în 3,6% din PIB pentru că nu nu sunt ministru iresponsabil. Nu voi arunca costul deciziilor din Parlament asupra românilor. Soluţiile (pentru menţinerea deficitului, n.r.) sunt ori tăieri de cheltuieli ori venituri mai mari. Nu vom introduce taxe”, a subliniat Cîţu.

Potrivit ministrului Finanţelor, dublarea alocaţiilor pentru copii va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei şi va duce deficitul la 4,1% din PIB, a transmis Agerpres.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here