Cîţu: Sper ca anul acesta să intrăm în Schengen. România este pregătită din 2011

Primul ministru, Florin Cîţu, a declarat că România este pregătită să intre în Spaţiul Schengen încă din 2011, dar că speră că în 2021 se va întâmpla acest lucru, însă „a apărut această discuţie cu MCV-ul” care trebuie corectat.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, când va intra România în schengen şi a declarat: „Sper că anul acesta, sper”. 

„România este gata să intre în Schengen din 2011. A apărut această discuţie cu MCV-ul. Trebuie să corectăm această problemă anul acesta. Vom face tot ce este posibil să avem un raport favorabil al MCV, după aceea putem să discutăm despre Schengen. Dacă toate lucrurile merg bine şi am început astăzi cu desfiinţarea SIIJ şi avem un raport favorabil în ceea ce priveşte MCV-ul putem să sperăm să continuăm discuţiile pentru a  adera la zona Schengen chiar de anul acesta. Dar repet, depinde de noi. Corectăm ce au stricat pesediştii în Justiţie cât mai repede şi apoi veţi vedea că ne îndreptăm foarte rapid spre zona Schengen”, a adăugat Florin Cîţu.  

Premierul a precizat că nu este vorba de intrarea în Schengen a României doar pe cale aeriană, ci din toate punctele de vedere. 

„Ar trebui cu totul să intrăm, dacă intrăm. Eu sper să intrăm cu totul, dacă ne ţinem de  ceea ce am promis, de respectarea recomandărilor în ceea ce priveşte MCV-ul”, a declarat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here