Ciucu, nemulțumit de cum arată Capitala: „Este ca un oraș din Africa Subsahariană”

Foto: Ciprian Ciucu/Facebook

Primarul Sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciucu, nu este mulțumit de felul în care arată orașul. „Este ca unul din Asia Centrală sau din Africa Subsahariană”, susține edilul care anunță două măsuri: supraimpozitarea clădirilor neîngrijite și ridicarea mașinilor abandonate.

Primarul Ciprian Ciucu anunță supraimpozitarea cu 500% a clădirilor și a terenurilor neîngrijite din Sectorul 6.

„Am propus Consiliului Local al Sectorului 6 ca astăzi să voteze majorarea impozitului aferent clădirilor și terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Deci este vorba și de CLĂDIRI care sunt în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, fațade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugravite, geamuri sparte etc. și de TERENURI aflate în stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți, neîntrebuinţarea/nerepararea împrejmuirilor”, scrie în mesajul distribuit pe Facebook de primarul Ciucu.

În plus, primarul Ciucu dorește să înființeze un serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate pe spațiul verde.

„Principalii “beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau “fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea, cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public. Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero, dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare”, a explicat Ciprian Ciucu.

Primarul a anunțat că tarifele pentru această activitate vor fi 300 lei/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare, 200 lei/ vehicul, pentru operaţiunea de transport și 30 lei/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here