Klaus Iohannis: Acest guvern eșuat trebuie sa plece

Klaus Iohannis a spus încă o dată că își dorește ca moțiunea de cenzură de mâine să treacă. Prezent la adunarea regională București-Ilfov a PNL, președintele a lansat un nou atac la adresa guvernului Dăncilă. De asemenea, le-a spus liberalilor să se pregătească de guvernare.

„Acest guvern eșuat, acest guvern în derută trebuie sa plece. Voi (PNL, n.red.) sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern care să asigure tranziția pana la alegerile parlamentare” a spus Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni le-a transmis liberarilor că PSD a condus mare parte din perioada post-communistă, dar că ce și-au permis în ultimii trei ani este nemaivăzut și nemaiauzit. Totuși, Klaus Iohannis a recunoscut că, parțial, și PNL este de vină pentru situația de acum, deoarece nu a convins oamenii la precedentele alegeri parlamentare.

„Principala piedica în dezvoltarea României. PSD a ajuns la putere la alegeri pentru că lumea nu s-a dus. Poate și noi trebuia să facem mai multe.” a spus Klaus Iohannis la conferința PNL de la Romexpo.

Precedentul „guvern de tranziție” numit de Klaus Iohannis a fost cel condus de Dacian Cioloș.

Şeful statului a spus că foarte mulţi se întreabă când începe reconstrucţia României.

„Începem prima fază mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă. Ca să fiu foarte clar, ca să nu încapă îndoială şi să nu capete glas cârcotaşii, e plin de ei peste tot, şi acolo, şi acolo, adică şi în stânga şi în dreapta, nu vă faceţi iluzii… Eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, acest guvern în derută trebuie să plece acasă. Iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare”, a spus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că Guvernul PSD ”face atâta rău României”.

”Cum am putut noi să ajungem să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem  un guvern care face atâta rău României. Dragii mei, PSD a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii trei ani este nemaivăzut şi nemaiauzit. PSD-ul, în realitate, este principala piedică în dezvoltarea României, PSD-ul
a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus şi  – dacă vrem să fim foarte sinceri – poate şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, să fim mai convingători şi să-i ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reuşim un pic mai mult fiindcă ne-am săturat cu toţii de acest PSD, care a promis marea cu sarea românilor şi imediat după ce au ajuns la putere s-au apucat să facă ce ştiu ei mai bine: să ocupe funcţii în stat cu persoane de multe ori incompetente, dar de fiecare dată supuse conducerii PSD-iste. S-au apucat, dragii mei, să te destructureze şi să acapareze marile sisteme publice ale României şi ce au realizat? Au realizat ceva inimaginabil. O involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare, am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu naţiile mari ale Europei. Europa ne respectă, Europa ne doreşte”, a mai afirmat şeful statului.
Acesta susţine că PSD a ”condus pe contrasens” şi doar intervenţia sa a făcut ca lucrurile să nu fie mai rele.

”PSD-ul a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii şi acolo au rămas şi ne-au blocat. Ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă preşedintele României. Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanţi de la început, i-am alungaţ, nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici codurile penale nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat şi să nu credeţi că nu au reuşit fiindcă le-a venit mintea la cap, m-am suit eu în capul lor. Şi legile justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am trimis înapoi în Parlament, la Curtea Constituţională? Nu au ieşit perfecte, dar au ieşit totuşi departe de ce şi-au propus ei. A rămas treaba cu secţia specială de rezolvat, o rezolvăm şi pe asta”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a făcut referire şi la vioenţele din 10 august.

”PSD-işti chiar au încercaat să se răzbune pe români, fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiţi într-o zi de august, 10 august, români paşnici, cu familie, cu copii, s-au dus în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea şi au fost întâmpinaţi de jandarmi echipaţi pentru război urban şi au fost trataţi cu bâte şi cu gaze lacrimogene şi PSD-iştii au spus că nu ei, că ei au fost plecaţi în provincie. Aşa au încercat PSD-iştii să înăbuşe nemulţumirile românilor. Nu au reuşit. Românii le-au arătat în 26 mai, românii nu au mai stat acasă s-au dus la vot şi a câştigat Partidul Naţional Liberal. Dragii mei, haideţi să ne mobilizăm şi pentru prezidenţiale şi pentru locale şi pentru parlamentare. Şi vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câştigăm împreună, împreună pentru o Românie normală, pentru o Românie normală, dragii mei, cu instituţii care pun în centrul preocupării cetăţeanul, nu invers, pentru o justiţie dreaptă, pentru educaţie performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru, pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru şcoli noi, pentru respectul pentru român, pentru o Românie normală. Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru ţara mea? Este România normală prea mult? Şi vă spun nu. Fiecare român îşi doreşte şi are dreptul să trăiască şi să muncească într-o Românie normală. Să o facem. La treabă, dragii mei”, a mai afirmat Iohannis. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here