CNN | Iranul se pregătește să trimită în Rusia arme suplimentare, inclusiv rachete balistice, pentru a le folosi în Ucraina

Iranul se pregătește să trimită în Rusia aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și mai multe drone de atac, pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, au declarat oficiali dintr-o țară vestică care monitorizează îndeaproape programul de arme al Iranului pentru CNN.

Transportul este monitorizat îndeaproape, deoarece ar fi primul caz în care Iranul va trimite în Rusia rachete avansate, ghidate, de mare precizie, ceea ce ar putea oferi Kremlinului un impuls substanțial pe câmpul de luptă.

Ultimul transport de arme din Iran către Rusia a inclus aproximativ 450 de drone, au spus oficialii, drone pe care rușii le-au folosit deja pentru a genera pagube majore în Ucraina. Oficialii ucraineni au declarat săptămâna trecută că au doborât peste 300 de drone iraniene.

Acest nou transport așteptat de Rusia ar marca o creștere semnificativă a sprijinului iranian pentru efortul de război al Rusiei. Deși momentul exact în care va ajunge transportul în Rusia este neclar, oficialii cred că armele vor fi cu siguranță livrate înainte de sfârșitul anului.

Dronele au jucat un rol semnificativ în conflict, de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie, însă utilizarea lor a crescut din vară, când Statele Unite și Kievul spun că Moscova a achiziționat drone din Iran. În ultimele săptămâni, aceste drone iraniene au fost folosite pentru a viza infrastructura energetică critică din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here