Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

O anchetă RISE Project dezvăluie că pe 15 ianuarie a fost finalizată tranzacția prin care Codrin Ștefănescu încasează 2 milioane de euro de pe urma unui teren din București care a fost retrocedat ilegal.

„15 ianuarie 2020 a fost dată scadență a ultimei tranșe din banii promiși de proprietarii grupului Oscar Downstream pentru cumpărarea unui teren de 4 hectare de la Codrin Ștefănescu.

Ultima tranșă de bani, adică 725.000 de euro, după ce, în cursul anului 2019, potrivit contractului, aceștia i-au virat PSD-istului alte 1,275 de milioane de euro.

Terenul vândut de Ștefănescu (cu prețul total de 2 milioane de euro) se găsește lângă depoul de tramvaie Militari din București și a ajuns la politician după ce a trecut pe la fosta lui concubină și pe la un prieten din prima tinerețe.

Aceștia îl cumpăraseră, la rândul lor, de la compania Institutul Pasteur SA, la prețul ridicol de 0,09 euro/mp. Iar compania îl obținuse, la rândul ei, revendicându-l de la statul român.

Retrocedarea prin care Institutul Pasteur SA a dobândit acest teren de la stat a fost declarată că fiind ilegală. A stabilit asta Tribunalul București, încă din 2011, printr-o hotărâre definitivă.

Rezumând întreagă afacere: miercuri, 15 ianuarie, Codrin Ștefănescu a încasat ultima tranșă din prețul de 2 milioane de euro pe care l-a primit vânzând un teren care – a spus justiția – ne aparține, de drept, nouă, tuturor”, menționează Rise Project pe Facebook.

RISE l-a întrebat pe patronul grupului Oscar Downstream, milionarul Alin Niculae, la ce îi va folosi terenul respectiv – cu o suprafață extrem de mare, fără acces direct de la vreo stradă, prins în fundătura industrială demarcată de calea ferată și de depoul de tramvaie Militari – însă omul de afaceri nu a răspuns.

Codrin Ștefănescu nu a răspuns la întrebările pe care RISE Project i le-a adresat, referitor la cele 2 milioane de euro care îi vor intra în conturi în acest an.

Despre co-proprietara terenului vândut de Ștefănescu lui Alin Niculae, Corina-Mihaela Mihai, trebuie spus că, în trecut, aceasta a fost o colaboratoare a multimilionarilor Sorin Beraru (condamnat la trei ani de închisoare pentru spălare de bani și dat în urmărire internațională), Cosmin Balcacean, respectiv, Dragoș Dobrescu.

Textul integral al anchetei Rise Project poate fi citit aici


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here