VIDEO | Dan Barna rămâne președintele USR

Foto: Inquam Photos / George Calin

Votul în USR pe tema susținerii președintelui partidului, Dan Barna, s-a încheiat după cinci zile, Barna fiind reconfirmat în funcție cu aproape două treimi din voturi.

„Practic, 7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm. Interpretez această susținere prin faptul că trebuie să strângem rândurile. Este un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor, mă obligă și ne obligă să ne întărim”, a declarat, miercuri, Dan Barna.

Consultarea internă din USR a avut loc pe fondul ratării intrării în turul doi al prezidențialelor de către liderul partidului.

În acel context, mai multe voci de la vârful formațiunii l-au criticat pe Barna pentru nereușită, în unele zone ale USR punându-se chiar problema rămânerii acestuia la cârma partidului.

Cu privire la strategia de după ultima rundă a prezidențialelor, Dan Barna a declarat că voturile USR în Parlamentu nu vor fi voturi în alb, susținerea Guvernului Orban fiind condiționată de respectarea înțelegerii la care s-a ajuns cu liberalii pentru instalarea noului cabinet.

Alte declarații ale lui Dan Barna:

  • Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele în calitate de lider al lui USR.
  • A fost o întrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva aşteptări mai mari decât rezultatul pe care l-am obţinut şi atunci, cum USR a rezolvat de fiecare dată astfel de situaţii prin consultarea membrilor, şi de această dată am optat pentru această variantă.
  • Întrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoaşteţi: Consideraţi că Dan Barna ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea USR?
  • Decizia colegilor noştri este aceea de a continua această poziţie, 75 la sută, practic trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să îmi dau demisia, 25 au răspuns Da.
  • Practic,  7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm”, a spus Barna.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here