MEDUZA | Comandantul șef al Armatei Ucrainei a făcut public numărul militarilor uciși în război

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a declarat că aproape nouă mii de militari ucraineni au murit de la începutul invaziei ruse. El a oferit aceste date la forumul „Apărătorii. Apel nominal”, relatează Interfax-Ucraina, preluat de Meduza.

Oficialul a subliniat, în discursul său, că copiii din Ucraina au nevoie de protecție, „pentru că tatăl lor a mers pe front și, poate, este unul dintre cei aproape nouă mii de eroi care au murit”.

Meduza notează că ultima dată când autoritățile ucrainene au raportat pierderile suferite în luptă a fost la începutul lunii iulie. Atunci, consilierul prezidențial Aleksei Arestovici afirma că, potrivit estimărilor sale, până la 10.000 de soldați ucraineni muriseră de la începutul războiului. În aprilie, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că între 2.500 și 3.000 de soldați ucraineni au murit în timpul războiului.

Ministerul rus al Apărării a raportat de două ori pierderile totale ale trupelor ruse, ultima dată pe 25 martie. Atunci, instituția susținea că 1351 de soldați ruși fuseseră uciși, iar 3825 răniți.

Până la 19 august, BBC Russian Service și Mediazona au confirmat, din surse deschise, moartea a 5.701 de militari ruși.

Până la 8 august, Pentagonul estima că între 70.000 și 80.000 de soldați ruși au murit sau au fost răniți.

VIDEO | Zguduitoarele crime ale armatei ruse, din Andreevka. Povestea fiecăruia dintre cei 17 morți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here