INTERFAX | Varianta oficială a FSB despre asasinarea fiicei lui Dughin aruncă vina pe serviciile ucrainene

Sursa: Telegram

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse, ca urmare a unui complex de măsuri operaționale urgente de căutare, a rezolvat uciderea jurnalistului rus Daria Dugina, născută în 1992”, a anunțat, luni, Centrul pentru Relații Publice (CSP) al Serviciului Federal de Securitate, transmite Interfax.

Potrivit serviciului rus de informații, „crima a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”.

„Autorul este cetățean al Ucrainei, Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei, Șaban Sofia Mihailovna, născută în 2010”, mai informează FSB,citat de Interfax.

Potrivit acestei versiuni, după comiterea crimei, „Vovk, împreună cu fiica ei, au plecat în Estonia, prin regiunea Pskov”.

Potrivit FSB, „pentru a organiza asasinarea Duginei și pentru a obține informații despre stilul ei de viață, au închiriat un apartament la Moscova în casa în care locuia defuncta”.

Pentru a o urmări, suspecții au folosit o mașină Mini Cooper, iar la intrarea în Rusia au folosit mai multe numere de înmatriculare: de RPD – E982ХН DPR, în Moscova de Kazahstan – 172AJD02, iar la plecare de Ucraina – AH7771IP.

„În ziua crimei, Vovk și Șaban s-au aflat la festivalul literar și muzical Tradition, unde Dughina a fost prezentă ca invitat de onoare”, a mai transmis serviciul rus de securitate.

FSB a raportat că materialele investigației au fost transferate Comitetului de Investigații al Federației Ruse.

Mașina lui Dughina a fost aruncată în aer sâmbătă seara, în apropierea satului Bolșie Viazemi, regiunea Moscova și a murit pe loc.

Kievul a negat încă de duminică orice legătură cu moartea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, un ideolog apropiat Kremlinului.

”Ucraina nu are, fără nicio îndoială, nicio legătură cu explozia de ieri (sâmbătă seara), pentru că noi nu suntem un stat criminal”, a subliniat, într-o intervenţie televizată, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Presa rusă | Telefoanele, rol crucial în asasinarea Dariei Dughina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here