Compania chineză Fosum Pharma va produce un miliard de doze de vaccin Pfizer-BionNTech

Compania farmaceutică chineză Fosum Pharma a ajuns la un acord cu partenerul său german BioNTech, care îi va permite să producă un miliard de doze anuale de vaccin Pfizer-BionNTech împotriva COVID-19, au informat luni mass-media locale citate de EFE.

Compania chineză şi cea germană au ajuns la un acord de cooperare cu privire la diferite aspecte legate de producţia vaccinurilor şi de stocarea lor.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95 la sută, scrie Agerpres.

Fosun Pharma a informat duminică bursa din Shanghai că va investi 100 de milioane de dolari pentru a produce vaccinul BioNTech, care îi va facilita brevetul şi cunoştinţele tehnologoice.

În baza acestui acord, Fosun deţine drepturile exclusive pentru a livra vaccinul în China continentală, Hong Kong, Macao şi Taiwan.

BionTech a anunţat de asemenea un plan pentru a muta la Singapore sediul său central pentru Asia şi de a deschide acolo o fabrică, cu „o capacitatea de livrare regională şi globală” precum şi o „capacitate de producţie de răspuns rapid”.

Hong Kong şi Macao au aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, pentru situaţii de urgenţă, însă vaccinul nu a primit încă aprobarea autorităţilor de la Beijing pentru utilizarea sa în China continentală.

Potrivit informaţiilor, guvernul chinez ar putea da undă verde acestui vaccin anti-COVID-19 în iulie, devenind astfel primul vaccin străin aprobat în această ţară.

SUA au anunţat că sprijină o suspendare a brevetelor la vaccinuri în întreaga lume pentru a facilita distribuirea lor globală, deşi mai multe companii farmaceutice, inclusiv cea americană Pfizer, şi unele guverne precum cel german s-au opus acestui lucru.

2 COMENTARII

  1. Eu nu as mai avea incredere in firmele chinezesti,cele producatoare de medicamente,vaccinuri!!Cum asa?Dupa ce au lansat deliberat virusul in toata lumea,apoi au facut afaceri grase pe seama lui,ajungand sa fie singura tara pe crestere din lume in aceasta perioada,acum,cu un vaccin propriu care nu are deloc eficacitatea celui de laPfizer(si american pe deasupra!),dai secretul productiei pe mana unor inamici ai occidentului?Nu gasesc americanii in toata Asia,tari care sa produca eficient si in siguranta vaccinurile lor?Iar alegem mana de lucru ieftina??Dezamagitor!

    • Aaaa,deci partea germana,Bion-tech ,se gandeste la colaborarea cu chinezii…se intelege acum,caci nemtii pun botul in Europa la banii dictatorilor de la Beijing si Moskova…Atunci asteptam reactia americanilor de la Pfizer….sper sa fie dura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here