Componenţa viitorului Parlament: PSD pierde majoritatea, PNL are nevoie de USR – simulare

Foto: INQUAM/George Călin

Alegerile parlamentare din luna decembrie vor schimba componenţa actualului Legislativ, dar odată cu ea şi majorităţile din cele două Camere. Dacă acum PSD are cei mai mulţi parlamentari, lucrurile se vor schimba după data de 6 decembrie, rolurile urmând să fie inversate între PSD şi PNL, potrivit unei simulări realizate de The Strategy Group, transmite News.ro.

PNL ar urma să aibă 146 de parlamentari (101 deputaţi şi 45 de senatori), în vreme ce PSD va scădea la un număr de doar 132 de parlamentari (92 deputaţi şi 40 senatori – cu 44, respectiv cu 30 mai puţini decât în prezent), conform simulării realizate de The Strategy Group pe baza numărului de voturi ponderate la procentele de la alegerile locale şi luând în calcul o prezenţă la vot de 38%. Printre partidele care vor mai intra în Parlament se numără USR cu 90 de parlamentari (62 deputaţi şi 28 senatori), PMP cu 27 de parlamentari (19 deputaţi şi 8 senatori), UDMR cu 25 de parlamentari (18 deputaţi şi 7 senatori), dar şi Pro România cu 28 de parlamentari (20 deputaţi şi 8 senatori).  

”Pentru a avea însă majoritate, PNL are nevoie de 233 de voturi în viitorul Parlament. Astfel, PNL are nevoie de încă 86 de parlamentari, care pot veni de la USR (cu 90 de parlamentari)”, precizează autorii simulării.The Strategy Group se prezintă ca fiind primul one stop shop politic din România concentrat pe consultanţă politică, gestionarea crizelor şi campanii politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here