Conducerea DNA, de Ziua Justiţiei: O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, în mesajul de Ziua Justiţiei, că doar o societate fără corupţie poate fi garanţia performanţei şi dezvoltării. DNA transmite că anticorupţia trebuie să menţină angajamentele asumate de România ca ţară europeană, relatează News.ro.

De Ziua Justiţiei, conducerea DNA le-a urat celor din acest domeniu să aibă curaj în profesia lor.
„Cu ocazia Zilei Justiţiei, conducerea DNA le urează tuturor procurorilor, judecătorilor şi reprezentanţilor celorlalte profesii juridice, sănătate, putere şi curaj în activitatea pe care o desfăşoară. O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării. Numai o societate în care corupţia este respinsă ca atitudine şi comportament le poate oferi celor merituoşi şi oneşti şansa de a-şi pune energia şi cunoştinţele în slujba interesului public ori pentru a construi proiecte durabile”, transmite DNA.
Reprezentanţii DNA adaugă că anticorupţia este cea care trebuie să dea răspuns aşteptărilor cetăţenilor.
„Justiţia penală rămâne o componentă esenţială a structurii democratice a societăţii româneşti, iar anticorupţia trebuie să dea răspuns clar şi categoric aşteptărilor venite dinspre cetăţeni. Anticorupţia trebuie să menţină ferm angajamentele concrete asumate pe linia întăririi statutului de ţară europeană cu un stat de drept pe deplin funcţional. De aceea, forţa de reacţie a DNA – principala instituţie anticorupţie – nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”, se mai arată în mesaj.
Procurorii DNA sunt conştienţi de misiunea lor şi de aşteptările cetăţenilor, precizează DNA.
„DNA este o instituţie solidă care a demonstrat pe parcursul existenţei sale că are experienţa, rezistenţa şi aplombul necesare pentru a face anchete în cazuri de corupţie importante. Procurorii, întregul personal care lucrează în DNA, sunt pe deplin conştienţi de rolul, misiunea şi aşteptările cetăţenilor. De Ziua justiţiei conducerea DNA îi salută pe noii procurori şi angajaţi care s-au alăturat de curând echipei şi îi îndeamnă pe toţi ceilalţi procurori şi colegi să îşi continue activitatea cu mai multă implicare, curaj şi profesionalism şi, totodată, îi asigură ca vor avea întreaga susţinere în situaţiile dificile care ar putea să apară”, se încheie mesajul transmis de Ziua Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here