Congresul PSD – pe 21 martie. Ciolacu: În echipa mea nu voi merge cu preşedinţi de organizaţii

Inquam Photos / George Călin

Congresul PSD va avea loc pe data de 21 martie, a anunţat marţi preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, el precizând că din echipa cu care va candida nu vor mai face parte preşedinţii de organizaţii judeţene, anunță Agerpres.

Ţinem Congresul pe data de 21 martie. (…) Vom avea un congres în aceeaşi procedură – cu un proiect politic şi cu o echipă. Mai mult, am anunţat colegii că în echipa mea nu voi merge cu preşedinţi de organizaţii, nu venind acest lucru de la mine. Mai mulţi colegi de organizaţii au spus că în acest moment este oportun să facem o astfel de echipă”, a precizat Ciolacu, la finalul unei şedinţe informale cu preşedinţii de organizaţii judeţene PSD.

Ciolacu a arătat că europarlamentarul Claudiu Manda rămâne şeful de campanie al Partidului Social Democrat, dar că Lia Olguţa Vasilescu va face parte din echipa cu care va candida la viitorul congres.

„Am văzut la televiziune ‘această luptă în interiorul PSD pentru funcţii’. Fals!”, a subliniat Marcel Ciolacu.

În context, Claudiu Manda a spus că nu va depune moţiune la Congresul PSD şi nici nu va candida la vreo funcţie de conducere.

Cred că este o idee bună să fie oameni care nu au mai fost în CEx sau în conducerea naţională. (…) Nu am murit după funcţii, nu mor după funcţii. (…) Sigur nu o să depun moţiune, sigur nu o să candidez la Congres”, a precizat Claudiu Manda, la sfârşitul aceleiaşi întâlniri.

Săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni pentru a valida aceste decizii.

Congresul PSD fusese stabilit iniţial pentru data de 29 februarie, însă a fost amânat din cauza noului coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here